“به سوی تو” نام ترانهایست که اولین بار با صدای “داریوش رفیعی” و آهنگسازی مجید وفادار در آواز دشتی اجرا شد. این ترانه سروده عبدالله فاطمی متخلص به الف است. ترانهی “به سوی تو به شوق روی تو” با همین نام و یا با نام “بگو کجایی؟” بارها توسط خوانندگان سرشناسی از جمله کوروس سرهنگ زاده، محمد معتمدی، مهران زاهدی، علی زند وکیلی، رضا صادقی ، ماندانا خضایی، عماد طالب زاده و … بازخوانی شده است. در اینجا میخواهیم به معرفی این ترانه بپردازیم و تاریخ آن را بررسی کنیم. همچنین شما میتوانید اجراهای مختلف ترانه “به سوی تو” را دانلود کنید و بشنوید…
معرفی داریوش رفیعی خالق آهنگ ” به سوی تو به شوق روی تو ”
داریوش رفیعی در سال 1306 در شهر بم به دنیا آمد. در سنین جوانی به خاطر علاقهاش به موسیقی شهر بم را به مقصد پایتخت ترک کرد. در تهران با مجید وفادار آهنگساز برجستهی ایران آشنا شد که حاصل این آشنایی ضبظ ترانههای جاودانهای مثل زهره، گلنار، شب انتطار و به سوی تو بود. صدای دلنشین داریوش رفیعی خیلی زود با استقبال مواجه شد و پس از ضبط آلبوم زهره بر روی صفحهی گرامافون، او به شهرت فراوانی رسید. دیری نپایید که داریوش رفیعی به دام اعتیاد گرفتار شد. او در اوج شهرت، بر اثر تزریق سرنگ آلوده به کرار گرفتار شد و پس از دو روز بستری شدن در بیمارستان، سرانجام در بهمن 1337، در سن 31 سالگی دار فانی را وداع گفت و جسم بی جان او را در قبرستان ظهیرالدوله به خاک سپردند.
برای خرید آلبومهای داریوش رفیعی کافی است روی لینکهای زیر کلیک کرده و از سایت دیجیکالا آلبومها را بخرید…
دانلود به سوی تو به شوق روی تو با صدای داریوش رفیعی
دانلود به سوی تو به شوق روی تو با صدای علی زند وکیلی
دانلود به سوی تو با صدای کوروس سرهنگ زاده
دانلود به سوی تو با صدای محمد معتمدی
آهنگ به سوی تو به شوق روی تو با صدای داوود ایمانی
دانلود بگو کجایی؟ با صدای رضا صادقی
دانلود بگو کجایی؟ با صدای عماد طالب زاده
الف سرایندهی ترانه ” به سوی تو”
ترانه ” به سوی تو به شوق روی تو ” را عبدالله فاطمی شاعر و ترانه سرای سرشناس متخلص به الفت سروده است. الفت شعر و شاعری را از دورهٔ تحصیل در دبیرستان آغاز کرد و در سرودن انواع شعر طبعآزمایی کرد، اما بیشتر غزلیات او مورد توجه قرار گرفت. الف از اواخر دهه ۳۰ در کنار ادیبانی چون رهی معیری، نواب صفا، معینی کرمانشاهی و تورج نگهبان به سرودن شعر و ترانه پرداخته و با آهنگسازان بنامی چون علی تجویدی، همایون خرم، مجید وفادار و عباس شاپوری آثار ماندگاری را خلق کرد. او علاوه بر سرودن غزل، سالها با رادیو ایران همکاری داشته است. مجموعه غزلیات او در کتابی با نام “افق الف” به جاچ رسیده است. الف در چهاردهم آبان ماه ۱۳۷۳ در گذشت.
متن ترانه “به سوی تو”
به سوی تو، به شوق روی تو، به طرف کوی تو
سپیده دم آیم، مگر تو را جویم، بگو کجایی
نشان تو، گه از زمین گاهی ز آسمان جوی
مببین چه بی پروا، ره تو میپویم، بگو کجایی
کی رود رخ ماهت از نظرم، نظرم
به غیر نامت کی نام دگر ببرم
اگر تو را جویم، حدیث دل گویم، بگو کجایی
به دست تو دادم، دل پریشانم، دگر چه خواهی
فتادهام از پا، بگو که از جانم، دگر چه خواهی
یک دم از خیال من نمیروی ای غزال من
دگر چه پرسی ز حال من
تا هستم من، اسیر کوی توأم، به آرزوی توام
اگر تو را جویم، حدیث دل گویم، بگو کجایی
به دست تو دادم، دل پریشانم، دگر چه خواهی
فتادهام از پا، بگو که از جانم، دگر چه خواهی
وفاداری کوروس سرهنگ زاده به داریوش رفیعی
سخن بی حایی نیست اگر بگوییم کوروس سرهنگ زاده محبوبیت خود را مدیون داریوش رفیعی است. سرهنگ زاده که به گفتهی خودش علاقهی زیادی به داریوش رفیعی دارد سه ترانهی ماندگار او یعنی زهزه، گلنار و به سوی تو را بازخوانی کرده است. البته که اجراهای سرهنگ زاده از این ترانهها به محبوبیت و بیشتر شنیده شدن این آثار نیز کمک فراوانی کرده است. کوروس سرهنگ زاده علاوه بر این، آثار بیژن مفید را نیز بازخوانی کرده که این اجراها نیز درخور شنیدن است. سرهنگ زاده در گفتگویی در مورد داریوش رفیعی میگوید: “
داريوش با پدرم دوست صميمي بود و البته بايد بگويم که من با رفيعي، نسبت سببي هم داشتم. او به خانه ما رفت و آمد زيادي داشت. پس از جنگ جهاني دوم، پدرم رئيس دارايي کرج شد. من در آن زمان بچه بودم و داريوش زياد نزد پدرم مي آمد. در اين رفت و آمدها يک بار داريوش به من گفت «شنيده ام صداي خوبي داري کوروس جان، بخوان ببينم.» من هم آوازي خواندم که او گفت «تو بايد همين سبک من را بخواني!» البته صدا خدادادي است و جنس صدا بايد خوب باشد،
هر چند ما کرماني ها معمولا جنس صداي مان شبيه هم است.خيلي از کساني که با داريوش رفيعي خاطره دارند مي گويند او مثل يک شهاب سنگ بود که زود آمد و زود هم تمام شد…او خيلي زود از دنيا رفت و هنگام مرگ نزديک به سي سال داشت. پدرم هميشه تعريف مي کرد و مي گفت که به داريوش مي گفتم «داريوش جان! تو جوان هستي، چرا در اين کارها افراط مي کني؟» داريوش هم به دست خود تف مي کرد و مي گفت «آقاي سرهنگ زاده، زندگي عرضش مهم است.» داريوش دو وجب با دستش مي گرفت و ادامه مي داد: «زندگي عرض دارد، طول زندگي را رها کنيد.» اين حرفي بود که داريوش بارها به همه زده بود. افسوس که زود رفت،
ترانه ” به سوی تو به شوق روی تو ” را در کدام فیلمها شنیدهایم ؟
حتما سریال تلوزیونی ” اولین شب آرامش” را به یاد دارید. تیتراژ پایانی این مجموعهی تلوزیونی که در سال 1385 از شبکهی سه سیما پخش میشد بازخوانی ترانه ” به سوی تو ” با صدای مهران زاهدی بود که با استقبال فراوانی روبرو شد. قطعا با شنیدن این آهنگ، سریال تلوزیونی ” اولین شب آرامش” به کارگردانی احمد امینی که یکی از پر بیننده ترین برنامههای تلوزیون در زمان پخش خودش بود را به یاد خواهید آورد.
دانلود تیتراژ اولین شب آرامش با صدای مهران زاهدی
در پایان فیلم “یه حبه قند” به کارگردانی رضا میرکریمی نیز ترانهی به سوی تو با اجرای کوروس سرهنگ زاده پخش میشود. علی زند وکیلی این ترانه را برای نمایش موزیکال “ترانه قدیمی” به کارگردانی محمد رحمانیان بازخوانی کرد و پس از آن به عنوان تیتراژ پایانی سریال نیاز در لیالی قدر ماه رمضان ۱۳۹۴ از تلوزیون پخش شد. این ترانه همچنین در قسمتی از فصل دوم سریال شهرزاد توسط امین بانی، خوانندهی نوجوان اجرا و پخش شده است.
- ” تو ای پری کجایی؟ ” ترانهی جاودانه
- ” امشب شب مهتابه” ترانهی جاودانه
- “گل سنگ” ترانهی جاودانه
- “مرا ببوس” ترانهی جاودانه
- “الله مزار” ترانهی جاودانه
- “نوایی” ترانهی جاودانه
- “الهه ناز” ترانهی جاودانه
- سلطان قلبها” ترانه جاودانه
- “مرغ سحر” ترانهی جاودانه
- “بهار دلکش” ترانه جاودانه
- “بهار دلنشین” ترانهی جاودانه
- ” گنجشکک اشی مشی” ترانهی جاودانه
- “شهزاده رویا” ترانهی جاودانه
- ” گلنار” ترانه جاودانه
- ” غوغای ستارگان” ترانهی جاودانه
داریوش رفیعی، که با آلبوم ” زهره ” برای همهی علاقهمندان به موسیقی سنتی شناخته شده است، برای اولین بار ترانهی به سوی تو را اجرا کرده است.
“به سوی تو” نام ترانهایست در آواز دشتی که ” مجید وفادار” آهنگسازی آن را بر عهده داشته است.
این ترانه سروده عبدالله فاطمی متخلص به الف است.
ترانه ” به سوی تو ” را چه کسی سروده است؟
این ترانه سروده عبدالله فاطمی متخلص به الف است.
تخلص این شاعر “الفت” است به معنای نزدیکی و مهربانی .
با تشکر از توجه شما، اشتباه در درج تخلص شاعر اصلاح شد.
سایت تون عالی هست…
فوق العاده ….!
فقط اگر امکان داره آهنگهای قرار داده رو افزایش بدید و برخی از اجراهای خصوصی استاد شجریان یا آهنگهایی که گلپایگانی و سراج و شجریان و… در گلهای تازه و … اجرا کردند هم قرار بدید ممنون میشم و دیگه هیچی کم نخواهد داشت این سایت خوووب
واقعا مرسی بابت سایت خوبتون مرسیییییییییی
ممنون بابت حسن توجه شما. برای برنامه های «گلهای رنگارنگ» و «گلهای تازه» برنامهی ویژهای داریم. با ما همراه باشید.
سلام. با تشکر از شما برای قرار دادن این آهنگ زیبا در سایتتون، متن شعری که قرار دادید با شعری که مرحوم داریوش رفیعی خوندن بسیار تفاوت دارد. لطفا مقایسه بفرمایید و یا چنانچه مربوط به بازخوانی فرد خاصی است ذکر بفرمایید.
سلام . با تشکر. ممنون از بابت حسن توجه شما. ترانهی اصلی که توسط مرحوم رفیعی اجرا شده جایگزین شد.