0

نقد فیلم Phantom Islands 2018 (جزایر فانتوم)

نقد فیلم Phantom Islands 2018 (جزایر فانتوم)

فیلم جزایر فانتوم (Phantom Islands 2018) ساختهٔ «روزبه رشیدی»، یک اثر سینمایی هذیانی، هیپناگوژیک و عجیب است که تماشای آن، تجربه‌ای خاص را برای بینندگانش رقم می‌زند. در این مطلب، سعی داریم تا ضمن معرفی به نقد کوتاه فیلم جزایر فانتوم بپردازیم. با ما همراه باشید.

شاید در طول تماشای این فیلم، چندین بار از خودتان بپرسید: «این فیلم درباره چیست؟». فیلم‌ساز یا کارگردان، جواب سر راستی به شما نمی‌دهد؛ در عوض اجازه می‌دهد تا خودتان برداشتی مستقل از این اثر اکسپریمنتال امپرسیونیستی، داشته باشید. خط روایی فیلم Phantom Islands زوجی را دنبال می‌کند که در مناظر خیره‌کنندهٔ جزایر ایرلند سرگردان هستند. «دنیل فاوست» و «کلارا پایس» که هر دو از چهره‌های سرشناس سینمای مستقل ایرلند به شمار می‌روند، نقش این زوج را در فیلم «جزایر فانتوم» بازی می‌کنند. دوربین بین تصاویر تماشایی از مناظر جزیره ایرلند به حرکت درمی‌آید و در فضای عجیب و رؤیایی که روزبه رشیدی ساخته، یک زوج جوان می‌چرخند و از یکدیگر عکس پولاروید می‌گیرند و آن را به دوربین نشان می‌دهند.

نقد فیلم روزبه رشیدی (جزایر فانتوم)

روزبه رشیدی فیلمساز ایرانی – ایرلندی قدر نادیده

روزبه رشیدی، فیلمساز و کارگردان خلاق ایرانی – ایرلندی است که علی‌رغم ساخت فیلم‌هایی متفاوت، متأسفانه چندان شناخته شده نیست. رشیدی همچنین، مسئول انجمن فیلم اکسپریمنتال در ایرلند است. جایی که فیلمسازان ایرلندی و هنرمند مانند خود او، به دنبال تجربه‌های جدید و ساختارشکن هستند. سینمای روزبه رشیدی قصد داستان‌گویی ندارد؛ بلکه هدف او بیشتر عینیت‌بخشیدن به یک فضای فانتزی‌ای است.

در نقد فیلم جزایر فانتوم (Phantom Islands 2018) باید گفت، او با بهره‌مندی هوشمندانه از تکنیک‌های نوین صدا و تصویر، توانسته است این فضای فانتزی را به شکلی ملموس به تصویر بکشد. با این‌که تمام سکانس‌های فیلم جزایر فانتوم در یک لوکیشن (جزیره‌ای واقع در ایسلند) فیلم‌برداری شده است؛ کارگردان به شکلی این جزیره را به مخاطب نشان می‌دهد که گویی کاراکترهای این فیلم در جهانی رؤیاگونه زیست می‌کنند.

طبق گفتهٔ خود روزبه رشیدی، برای فیلم‌برداری جزایر فانتوم، از ترکیب لنزهای سال‌های اولیه سینما و لنزهای پیشرفته و جدید استفاده شده است. فیلم‌برداری متفاوت، استفاده از فوکوس‌های نامتعارف و جلوه‌های صوتی خلاقانه، تماشای فیلم جزایر فانتوم (Phantom Islands 2018) را به تجربه‌ای دلچسب تبدیل می‌کند.«آتوسا پورحسینی»، «ماکسیمیلیان لِ کین» و «کانر هورگان» که هر سه فیلمساز تجربه‌گرا هستند، از تهیه‌کنندگان این فیلم هستند.

کلام پایانی

در انتها و در نقد فیلم  جزایر فانتوم (Phantom Islands 2018) باید گفت، این فیلم از ساختار معمول و کلاسیک روایت، روابط علت‌ومعلولی، دسته‌بندی و ژانرهای رایج سینمایی فراتر رفته و سینمایی با امضای شخصی را می‌‎سازند.

برای دیدن آثار رشیدی، باید حوصله، علاقه و دقت به خرج بدهید. اگر به دنبال تماشای فیلمی می‌گردید تا وقت بگذارنید و کمی تفریح کنید، جزایر فانتوم برای شما اصلا گزینه‌ی مناسبی نخواهد بود؛ اما اگر به دنبال  تماشای فیلمی تجربی، انتزاعی و فانتزی می‌گردید، Phantom Islands انتخاب مناسبی است.

فیلم جزایر فانتوم

نقدهای بیشتر بخون…!

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر